Pages

Wednesday, November 3, 2010

Senarai Kelas Baking & Deco Miss Sugar

Assalamualaikum, berikut adalah maklumat terkini kelas Miss Sugar di No. 6, Jalan Batu Hitam 3, Taman Batu Hitam Indah, 26100 Kuantan Pahang;

Kelas Asas Kek (Hands On) - RM150
3 Jenis Kek (* Kek sahaja; tidak termasuk decoration)
-Kek Butter Pandan
-Chocolate Moist
-Kek Carrot Walnut
1. Pengenalan kepada alatan & bahan2 mentah.
2. Penyediaan Adunan kek.
3. Proses Membakar, tips2 & petua.
* PERCUMA resepi Krim Coklat Ganache.

New Kelas Kek Continental A (Hands On) - RM150
3 Jenis Kek untuk dipelajari & dibawa pulang.
- Kek Blueberry
- Kek Blackforest
- Kek Strawberry
1. Penyediaan Kek Span Coklat
2. Penyediaan Non-Dairy Cream Topping
3. Menyediakan & menyalut kek menggunakan krim non-dairy.
*PERCUMA resepi kek span coklat.

New Kelas Kek Continental B (Hands On) - RM180
3 Jenis Kek untuk dipelajari & dibawa pulang.
-Kek Fruit Flan
-Kek Tiramisu
-Kek Mouse Manggo
1. Penyediaan Kek Span Vanila
2. Penyediaan Whipping Cream
3. Menyediakan & menyalut kek menggunakan Whipping cream.
*PERCUMA resepi Kek Span Vanila

Kelas Cupcake - RM150
-Moist Cupcake
1. Menyediakan adunan Moist Cupcake.
2. Menyediakan buttercream.
3. Menghias Cupcake menggunakan buttercream, piping jelly, & sugar decoration.
4. Mempelajari 16 jenis hiasan cupcake terkini.
*PERCUMA resepi butterceam & Mocha Cupcake.

Kelas Buttercream Decoration - RM180
1. Menyediakan Butter Cake.
2. Menyediakan buttercream.
3. Menyalut dan menghias sebiji kek menggunakan teknik2 terkini menggunakan buttercream.
4. Pengenalan kepada piping jelly & sugar decoration.
*PERCUMA resepi Kek butter & buttercream.

Kelas Kek Harijadi - RM200
Pilihan tema harijadi (Tema Cartoon/Roses/Garden/ect)
1. Menyediakan Kek Span.
2. Menyediakan Buttercream.
3. Menyalut dan menghias sebiji kek mengikut tema pilihan & mempelajari teknik2 terkini buttercream.
4. Pengenalan kepada piping jelly & sugar decoration.
*PERCUMA Resepi buttercream & kek span.

Kelas Fondant, Gumpaste & Royal Icing - RM280
1. Menyediakan Fondant, Gumpaste & Royal Icing.
2. Menyalut kek dengan fondant.
3. Mempelajari teknik2 membuat bunga menggunakan gumpaste & royal icing.
*PERCUMA resepi gumpaste & royal icing.

Kek Kahwin Bertingkat (Buttercream) - RM280
1. Menyalut kek menggunakan buttercream.
2. Membuat bunga & hiasan menggunakan butercream.
3. Menghias kek menggunakan buttercream
*PERCUMA resepi butter cake, Buttercream & 2 biji Kek.

Kek Kahwin Bertingkat (Fondant) - RM350
1. Menyalut kek menggunakan fondant.
2. Membuat bunga & hiasan menggunakan gumpaste & royal icing.
3. Menghias kek menggunakan gumpaste & royal icing.
*PERCUMA resepi butter cake, fondant, royal icing & 2 biji kek.

Kelas Cheesecake - RM180
-Blueberry Baked Cheesecake
-Strawberry Chilled Cheesecake
1. Penyediaan Baked Cheesecake
2. Penyediaan Chilled Cheesecake
*PERCUMA resepi Strawberry Topping

Kelas Tartlets - RM180
-Cheese Tart
-Egg Tart
-Fruit Tart

Kelas 3D Cake (Fondant) - dari RM280 & keatas
Pilihan: Handbag/Purse/Pillow/Kebaya/T-shirt@Jersi/Thomas
1. Pengenalan kepada teknik mengcarving kek.
2. Teknik menyalut kek.
3. Menghias Kek

Kelas Sugar Cookies -RM150
1. Menyediakan rolled out cookies.
2. Menyediakan Royal icing.
3. Menghias Cookies dengan teknik dan hiasan terkini.

NOTA:-
-Konsep Pembelajaran secara teori & praktikal.
-Semua hasil kerja boleh dibawa pulang.

-Makanan & minuman ringan disediakan.
-Semua peserta perlu membuat pendaftaran, pembayaran & pengesahan tempat sebelum tarikh kelas, sekurang-kurangnya 3 hari sebelum.
-Sila buat pembayaran ke akaun CIMB Bank berikut:-
Nama : SECRET INGREDIENT ENTERPRISE
ACC. NO: 0611-0009638-057
-Maklumat lanjut sila hubungi 09-544 4001 Pn. Mysara, 018-9095703 (Safrul), email:sugar_sugar2008@yahoo.com atau datang sendiri ke alamat yang tertera diatas.